Beretninger

Formandens beretning for 2022, holdt d. 28. januar
Nicki Birch Christiansen

Så ramte vi slut januar og jeg skal hermed aflægge beretning for 2022. En beretning som er lidt kortere og mere konkret end sidste år, grundet travlhed på jobbet, uddannelse og HFIF her hvor beretningen skal ned på papir.

Det har været et år tilbage i det ”normale” årshjul og igen en udvikling i den rigtige retning for Fårvang Fodbold.
Som jeg udtrykte i min sidste årsberetning, er der stadig plads til udvikling som klub og lokalsamfund. Hvis HFIF fortsat skal have nøgleord som klubkultur og sammenhold, så skal vi have flere medlemmer/forældre til at støtte op om de aktiviteter der sker i og omring klubben.
Ja det kræver at der fra bestyrelsens side bliver anvist nogle tydelige rammer for hvad det vil sige at være frivillig til fx fodboldskolen.
Efter min mening er sket en ændring i samfundet omkring frivillighed generelt og vi håber at denne kan genoprettes og styrkes igennem flere gode fælles oplevelser. Men hvis man ikke gør noget og hvis for mange gemmer sig og tænker, at tingene nok sker af sig selv, så går det galt.

Vi skal tilbage til en ånd, hvor man hjælper og støtter hvor man kan og lønnen det er en masse positive oplevelser og et godt lokalsamfund at leve i for hele familien.

Et lokalsamfund som Fårvang har behov for en stærk idrætsforening og en sund fodboldafdeling i fortsat udvikling. Dette har været lettere tidligere, hvor det nærmest har været en selvfølge at når vi meldte vores barn ind fulgte familien med. Det er for os afgørende, at vi er på forkant i HFIF ved at gøre noget sammen så vi styrker klubben og fællesskabet.

Børne- og ungdomsfodbold

Vi har i 2022 igen haft en lille fremgang på ungdomsfodbolden og fedt med alle de små som kommer til fra nær og fjern for at spille fodbold her, der har været pæn aktivitet på børne- og ungdomsholdene i turneringerne hos DBU og DGI.
En kæmpestor ros skal gå til de mange stabile trænere og assistenter, som vi har i klubben som bare stille og roligt får tingene til at fungere bag kulissen.

Vi havde igen i 2022 arrangeret fodboldskole i samarbejde med DGI, Maria Læborg og Nicki Christiansen, samt en flok dygtige trænere og hjælpetræner har brugt deres fritid og ferie på at gøre denne uge helt fantastisk for rigtig mange børn.  Ca. 160 børn samt en Minimagi om torsdagen, hvor de yngre børn 3-5 årige fik en lille indflyvning til hvad det venter dem og vi gentager selvfølgelig succesen igen i år –  ikke mindst er det en festlig fornøjelse med vores fælles dans hver morgen på Fodboldskolen, den er unik og skaber det fedeste fællesskab fra de små til de store.

Nytårskuren blev desværre aflyst – men vi giver den en ny chance i uge 2 næste år, vi er allerede i gang med at kigge på den.

I 2022 fik 3 af vores ungdomshold igen fornøjelsen af at deltage i Ramsing Cup i Spjald – nogle skønne dage derude med en masse kamp og ikke mindst det sociale, hørte også at forældrene havde et godt stævne 

Vores U14/15 drenge tog i uge 42 en tur til Verona Cup sammen med en masse andre danske hold og havde en fantastisk oplevelse, tak til trænere og forældre for at skabe en god tur i efterårsferien.

Det skal også nævnes her, at vi igen i 2022 mønstrede hjælpere til oprydning ved Hede Rytmer og Young at Heart i Silkeborg, godt styret af Tommy tak.

Igen en stor opbakning til ungdomsafslutning en fredag aften godt styret af Helle, pigerne har holdt deres egen afslutning, da de ikke kunne om fredagen og med en rigtig stor opbakning.

Cykelsponsorløb

Vi afviklede igen i 2022 cykelsponsorløb ca. 45 børn og voksne kom og cyklede i en lille time og hyggede bagefter. Et godt resultat som vi igen vil gennemføre i 2023 og med en klar forventning om, at endnu flere af vores medlemmer deltager, da denne time på cyklen har stor indflydelse på vores afdeling.

Silkeborg Mesterskaberne:
To fantastiske dage i pinsen med en masse fodbold, skønt vejr og en super stemning, da vi for første gang afholdte stævnet kun på de forreste baner.
To dage med hvor vejret og stemningen var i top og det var en sand fornøjelse med alle de frivillige de der bakker op, selv de som ikke længere har børn eller spiller i klubben.
Der var en skøn og tæt stemning blandt de frivillige og deltagerne/gæsterne, da vi alle var samlet på et område, det kan noget ekstra for fælleskabet.
Stævnet blev en kæmpe succes for klubben med omkring 200 hold og et pænt overskud – som noget nyt i 2022 havde vi en Tombola hvor der var en masse børn som hjalp med at sælge lodder sammen med de rutinerede kræfter
En stor tak til Ole for din koordinering af stævnet og alle andre frivillige for jeres indsats i pinsen. Stævnet har stor betydning for klubben, så håber at endnu flere vil bruge nogle i timer i et fedt fællesskab i 2023, så vi igen får et godt stævne.

 Seniorfodbold:

Vi har haft et godt 2022 i senior afdelingen, foråret bød på en oprykning fra serie 4 til serie 3, desværre måtte holdet tilbage i serie 4 i efteråret.
Vores serie 2 gav den gas i efteråret og var meget tæt på en oprykning til serie 1, selvom det ikke lykkes vil jeg betegne det som en succes at nå så langt.
Det har været en fornøjelse at se den store opbakning på sidelinjen til vores seniorkampe om det har været på hjemmebane eller en udekamp i Svendstrup.
Tak til trænere og holdledere for den store indsats på alle 3 seniorhold.I 2022 fik vi også igen et oldboyshold til klubben, dog lidt et hold udefra – da KFUM holdet styret af Thomas O og Nicki rykkede hele holdet til Fårvang for at komme til en klub hvor holdet følte sig velkommen. Vi håber at flere af de ”gamle” spillere i Fårvang stille og roligt kommer ind på holdet.

Jeg håber alle spillere vil fortsætte med at hænge godt i, støtte klubben, vores aktiviteter og ikke mindst vores trænere/holdledere i 2023.

Kunstbane:

Kunstbane udvalget arbejder videre med projektet.

HFIF’s venner + Frivillige.
Vi må ikke glemme at vi igen i det forgangne år har haft en gruppe mennesker, der har udført en masse praktisk arbejde i klubben. En stor tak for det jeres tid og indsats.

Afslutning

Til sidst vil jeg opfordre flest mulige til at byde ind i forhold til at løse opgaver omkring vores forening. Byd ind på de områder, hvor I kan og hvor I har jeres kompetencer. Hvis vi er tilstrækkeligt mange kan vi bevare og forbedre vores klub og vores foreningsliv.

En særlig tak vil jeg sende til Per Larsen. Tak for din tid, samarbejde og særligt omkring din indsats for livet her i og omkring klubhuset/Ishus.
Du sørger for at der er åbent på mange forskellige tidspunkter om det er en serie 5-kamp med 5 tilskuere en fredag aften eller en Nytårskur i Hallen. Men du sørger altid for at det er muligt at købe en øl – eller to. Til allersidst en stor tak til mine kollegaer i bestyrelsen for jeres frivillige arbejde selvom flere af jer ikke bor i Fårvang og til hovedformand Morten Jensen som altid er frisk på en snak.
En stor tak til sponsorer, frivillige, forældre og alle andre der har støttet klubben.
Og endelig: tak for jeres opmærksomhed og tid her lørdag eftermiddag

QUICK CONTACT INFO

Meet your new team leader, Top Scorer! Create your NFL or sports website, win the online sports game and dominate your competition.

b Monday-Friday: 9am to 5pm;

Satuday: 10am to 2pm