Tre trænere har bestået eksamen

5. december 2017

Over de sidste par weekender har vi haft 3 af vore ungdomstrænere på kursus.

Det er Kim Skov (U16 drenge) og Jonas og Tobias Østvand (U15 piger), der nu alle kan kalde sig "DBU B1 træner".

Jonas:
Kurset var ret intenst - det var jo hele dage med masser af fysisk træning og teori oven i. Det var meget sjovt og spændende, og jeg har følelsen af at have lært en masse, både teoretisk og praksis. Man får et helt andet syn på hvordan træningen kan bygges op, og hvor meget strukturen betyder - hvilket kan gøre en træning meget bedre. Jeg har helt klart lært en masse modeller og arbejdsformer, og værktøjer, som giver mulighed for bedre træning. Materialet vi har fået giver godt indblik i hvordan man skal træne, og jeg har lært hvordan man kan ændre øvelser en smule, og så få en helt ny øvelse ud af det. Desuden har jeg også lært vigtigheden ved et fokuspunkt i træningen. Jeg glæder mig til forårssæsonen, og muligheden for at træne igen - det skal nok blive godt!

Kim:
Det har været et meget inspirerende kursus, hvor størstedelen af undervisningen, har været på træningsbanen. Jeg synes personligt, at man får meget mere ud af at mærke træningen på egen krop, fremfor at sidde i et lokale og se powerpoint, og læse bøger. Jeg er blevet meget mere opmærksom, på hvordan en træning skal opbygges, for at man kan udvikle mest muligt på spillerne. Samtidig synes jeg at jeg har fået rigtig meget ud af den sparring, som jeg har haft med alle de andre deltagere på kurset. Jeg synes virkelig at jeg har fået en masse redskaber med i bagagen, som jeg kan bruge fremadrettet i min træning. Jeg er især blevet bevidst om hvor vigtigt det er at træningen indeholder en rød tråd. Samlet set, har jeg fået meget mere ud af kurset, end jeg havde regnet med inden jeg tog afsted. Så når jeg har fået lidt mere erfaring i at bruge de nye redskaber, så tror jeg helt sikkert at jeg vil være interesseret i at deltage i B2-trænerkursus.

Tobias:

Meget enig med Jonas, og så var vi så heldige at være på kursus på et hold hvor alle mere eller mindre var kompetente fodboldspillere, så det hele var meget nemmere at lære og udføre. Jeg er enig med Kim i, at B2 kunne virkelig bygge ekstremt meget oven på et allerede kompetent kursus.

Instruktørerne var Nikolaj Primdal og den tidligere superligatræner i Silkeborg Preben Lundbye